Günün Sözü :  
 Tüm Köy Halkımızın Ortak Paydası; Birliğin Ve Beraberliğin Sesi Yedibölük Köyü Sitesine Hoşgeldiniz.
Unutmamak ve Unutturmamak Adına

   

YEDİBÖLÜK KÖYÜ

Kapat Anılarla Yedibölük

Kapat Ağıt

Kapat Dedelerimiz

Kapat Etkinliklerimiz

Kapat Folklör Ekibimiz

Kapat Geleneklerimiz

Kapat Köy Haritası

Kapat Köy Mühtarlığı

Kapat Köy Nufusu

Kapat Köy Resimleri

Kapat Köy Slayt

Kapat Köy Tarihi

Kapat Köyümüzün Sanatçıları

Kapat Semtlerimiz

Kapat Soyadlarımız

Kapat Yedibölü Köyü Kültür Merkezi

Kapat Şiran Köyleri

DERNEKLER

Kapat 9.Kamp Resimleri

Kapat Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Kapat Fiesch Resimleri

Kapat Gençliğimiz

Kapat Katilim Formu

Kapat Kuspo Kampi Resimleri

Kapat PROJELERİMİZ

Kapat İsviçre Derneği

SAYAÇ

   Ziyaretçi

   şu An Bağlı

TAKVİM
GAZETE
Site Hakkında Bilgilendirilmek için Gazetemize Katılınız.
Katıl
Çık
1 Katılımcı
EDİTÖRLER KÖŞESİ
Kemal.jpg
Kemal Demirci



İNFO
guestbook.gif ZİYARETÇİ DEFTERİ



Not #20 yapımcı: aliyerlidemirci 25/03/2009 @ 21:49
   http:/AHMET DEDE Ve PASA DEDE

Degerli canlar gecmisimizin önemli Degerlilerinden Pirimiz MURSEL dedenin oglu Ahmet dede hepimizin bildigibi Alevi Degerlerini Ve önderligini hickimseye taviz vermeden Yolunun En cok zülümün ve baskinin oldugu dönem olmasinina rahmen ve sürgünün yasandigi bu donemde Onlar Aleviliginden ve Mensup olduklari CEMALABDAL OCAGINDA Hic ayrilmadan Ona yarasir Hz Ali,nin  yolunda ibabet ve bagliliklarini  Sürdürüp Sadili Asiretinin Dedeligini üstlenmis ve Köyümüzün hemen kürülüsüyla Ahmet dede Sifon Köyüne yerlesir Bunun üc Oglu olur .1Seyit Hüsen 2 Seyit Mehmet 3 Seyit Hasan Bunlar yöremizde herkes tarafinda taninmaktadirlar. Seyit Hüseyinin erkek oglu yok Seyit Mehmedin 5 Oglu var Abtulla Dede Cemal Dede Imam Dede Hakki Dede Ve Kekili Dede Bu Dedeler Hepimiz tarafinda Taninmaktadirlar. Hasan Dedenin Bir Oglu IKI Kizi olur Oglu PASA Dede Bolgede önemli itibari olan Bir ZAT dir. Dedesinin Mezari Yukari Mezarliktadir. Pasa Dedenin Mezari Asagi Mezarliktadir.Köyümüzde ve Tüm Cevrede Büyük bir sayginliga sahip bu zatlarin önünde saygiyle egilir Tanridan Rahmet Dilerim. OZAN

Site Editör notu:

Sevgili ozan Paşa Dede için sayfa açılmıştır. Yorumlarinizi bu sayfada yapabilisiniz.

Not #19 yapımcı: Alisan 24/03/2009 @ 23:25
Verdiğin yeni bilgiler için teşekkürler.

Ayrıca köyümüzün Ruhani, büyüklerinden. merhum, PAŞA Dedenin Fotoğrafı eklenmiştir. iyi bir çalışma olmuş. Bunu daha ilk başlarda düşünmeliydik, ama imkanlarımızın sınırlı oluşunu dikkate aldığımızda, çok da geç kalınmış olduğunu söyliyemeyiz.
 size  önerim: PAŞA Dede yi, daha açıklayıcı bir yazıyla sitemizde konuk edip, ona gereken önemi vermeliyiz diye düşünüyorum.
AHMET, ve PAŞA dededeler'in köyümüz ve yöremiz insanının üzerinde önemli bir yerlerinin olduğunu, dikkate alarak, bunları daha farklı boyutlarda tanıtmanızı öneriyorum..

Not #18 yapımcı: aliyerlidemirci 23/03/2009 @ 23:23

Değerli dost bizim tarihimiz boyunca yaşamiş olduğumuz toplum hep biribirini yipratmak ve gelişmekte olan ortami görmez ancak kendi çevresini yok  etmeyi çok güzel görür. Onun için değerler fazla rahbet görmez.
Ama böyle olsada  yapmamiz  gereken şeyler var. Bunu aşmanin yollarini  aramak gerek işte yavaş yavaş herkes bunun boyle gitmeyecegini öğreniyor bu bizim için güzeldir.

Değerli canlar geçtığımız  21 mart Hz Alinin Doğum günü sultan newruz 598-661, Yani 50 Yaşında Maviye tarafından kıralanan bir hayin tarafında katledilir.
Alevler tarafin nerwuzu sultan diye anilir. Ayni zamana tekabul eden Kürt ulusunun dehak zaliminde kurtuluşu  ve daha bir çok önemli günleri beraberinde  taşır

SULTAN  NEWRUZ TUM HALKALARA KUTLU OLSUN

 OZAN


Not #17 yapımcı: Alisan 23/03/2009 @ 12:38
Sevgili  OZAN haklı eleştirine katılmamak elden değil, ama ne yazıkki durumumuz böyledir.
Bu iki sitenin dışında yine yedıbölük'e ait iki tane daha sitemiz vardır. burda ki katılım içaçıcı olmamasına karşın diğer sitelerin de durumu bunlardan iyi değildir.

Sitenin ilk açılışında, senin de haberin vardı hatta katkıda sunmaya başlamıştınki, kısa bir süre sonra sen de başta olmak üzere, daha da ayak basmadınız.
 Sorun bizlerde diye düşünüyorum.
 sabırlı olup, birbirimizi önce anlamaya ve haklı eleştirileri hazmetme, kabiliyetinie sahip olsaydık, durum bundan daha farklı olurdu.
 Biz yapamadık ve dalgaların, esintisine göre ayak uydurmaya başlaık.

Boş zamanlarınızı, kahvelerde ve derneklerde okey oynamakla, geçirdik, şimdi bu gibi iletişim araçlarının gerekliliğini anladık ama bir sürü zaman kaybınıa neden oldu.
Sitenin de kendini sürekli yenilediğini söyliyemiyoruz. Yıllar geçmesine rağmen, henüz bir sohbet köşesi bulunmamaktadır.
Üyelerin resimleri konulmamaktadır.
 kısaca teknik olarak yetersiz kalan sitelere kimse de girmiyor. Çünkü cazip gelmiyor. katılım beklemek için emek vermek lazımdır.
Tıpkı bir iş yerinin ilk açılışnda sonra belli olan durum. Müşteri bir kere gider ve neyin olup olmadığını görüyor. İlk açılışta görkemli bir hazırlıkla girseydik, burda genel çoğunluğun katkısı olacaktıki, kaçınılmaz olarak her kes kendi yarattığı ürününün pazardaki cazibesini takibetme durumu doğacaktı. Ama olmadı. Çok da önemli değildir. burda bir müze gibi kalsa yinede bir başarı ve irtibat büromuz olarak kalmasından yanayım.
Her kese selamlar. H. demirci..

Not #16 yapımcı: aliyerlidemirci 12/03/2009 @ 16:38
   http://GAZI mahallesi olaylari
Degerli dostlar bundan 14 sene once Gazimahalesinde Mart 1995'teyasanan olaylarda Türkiye tarihinin utanc verici sayfalarindan birini olusturmaktadir.
Gazi olaylari ülkemizin  hem etnik, hemde mezep alanlarinda cok hassas bir durumda  oldugunu birkez daha göstermistir. Olaylar 12 Mart gecesi Gazi mahallesinde kahvelerin taranmasi  üzerine baslamistir. Bunun üzerine Istanbulun  cesitli bölgelerinden akin akin Gazi mahalesine gelen kitleler olayi protosto etmek istiyörlardi. Ancak  bu olylar sirasinda gerk birtakim provaktarlarin varligi gerekse güvenlik güclerinin kotrolu kayip etmeleri sonucunda ve olaylarin ümraniye Mustafa Kemal Mahalesinnede yayilmasi sonucunda 20 den fazla insanimiz yasamini yitirdi.
Tüm bu olaylardan devletin daha önce bir cok kez oldugu gibi son olaylarda da yetersiz kaldigi ve halk nezdinde guven erozyonuna ugradigi görülmektedir. Devlet bu güvenzizligi gidermek icin öncelikle bu olayn sorumlularini, yani 12 Mart gecesi kahfeleri tarayanlari  bulmak, yargilamak ve cezalandirmak zorundadir.
Yine devlet Gazi Mahallesi ve ümraniyedeki  olaylarda  kursunlarla öldürülen insanlarin kimler tarafinda öldürüldügünü  bir an önce bulmak ve adalete teslim etmektir.
Olaylarin uzerinde uzun bir zaman gecmesine rahmen hic bir sanik yakalanmis degil  devlet bu görevini  yerine getimelidir. 

KAHROLSUN INSALIGA ZARAR VEREN

OZAN

Not #15 yapımcı: aliyerlidemirci 08/03/2009 @ 17:02
   http://8 MART DUNYA EMEKCI KRDINLAR GUNU

8 Mart dünya emekci  kadinlarin vermiş olduklari mücadeleyi cani gönülde destekler, ve bu değerli günü tüm emekçi kadınlaral şan olsun.
 O gün Kilarazetkin sermayeye karsi tüm emekçi kadinlarin haklarını koruma adina canini feda etmiştir.
 Bizde böyle bir direnişi cani gönülde anımsar; Kadin ve erkek ayrımını red edıyoruz.
 Hepimizin insanız  ve ayni haklara sahip olduğumuzu hayatı kadınla paylaştigımızı ve kadınsız bir dunyanın olmayacagını  söylüyouz.

YASAŞIN 8 MART  EMEKÇİ KADINLARIN DİRENİŞİ   

OZAN


Not #14 yapımcı: aliyerlidemirci 06/03/2009 @ 19:24
Degerli komsular bu sitemizi calistirmamiz icin fazla seye gerek yok en azinda bir ac nevar ne yok yokla evet bulunmus oldugumuz ortam fazla elverisli degil amma biz bunu  yarata biliriz demek istedigm ayri yerlerde olusumuzdur gonul isterki hicbir komsumuz bizim disimizda olmasin ama butun cabalarimiza rahmen haladirenmek isteyen kosularimiz var   bizim tum komsulara cagrimiz var herkes kendi sorumlugunu kavrayarak yerini alsin  Gerekten herkes biliyorki bizden baska bizim dostumuz yok  hepinize sevgiler selamlar OZAN

Not #13 yapımcı: aliyerlidemirci 22/02/2009 @ 17:34
   www.yediboluk.com

Deger komsular uzun bir dönemden beri sitemizin olmasina ragmen ancak bu olanaklari  kullanma ve bunun önemini kavriya bildik.

Bundan böyle tüm dostlarimiz ve komsularimizla sitemiz  kanaliyle görüsme haberderleme olanagimiz olacaktir. Sanal ortamindada olsan sosyal iliskilerimiz davam edecektir. Buna toplum olarakta ihtiyacimiz vardir.

Bu olanaklari bize sunan dostmuz volkan arkadasa tesekür ediyoruz. 

Sevgi selamlarimla Ozan


Not #12 yapımcı: earthquake 16/02/2009 @ 13:31
bu ilanı açılıs sayfasında da yanınlarmısınız lütfen.. teşekkürler.     YEDİBÖLÜK KÖYÜ KÖYÜNE GİDİYOR!


Yedibölük Köyü Yard. ve Day. Derneği Gençlik Komisyonunun düzenleyeceği Köy Kampının tarihi belli olmuştur. 17 Temmuz cuma günü gidiş için Yedibölük Köyü Derneği Önünde Saat:19.00 da hareket edilecek olup dönüş 24 Temmuz cuma günü başlayacaktır. Köy gezisi 25 Temmuzda yine köy derneğinin önünde son bulacaktır. Köy gezisine katılmak isteyen köylülerimiz için ön talep alınmaya başlanacaktır. 1 Nisan 2009 Çarşamba gününe kadar köy derneği yönetimine veya gençlik komisyonu başkanı Murat Çamyurdu ’ ya bildirebilirsiniz.


Şahverdi Sarı : 0535 778 61 24
İrtibat Tel (Dernek) : 0216 306 03 37
Murat Çamyurdu : 0530 520 45 90

Not #11 yapımcı: Volkan 23/12/2008 @ 20:55
   http://yediboluk-org

Değerli sifon gençliği

Yeni yılda size iyi bir haberle bir faliyetın bitimini duyuruyorum.Tüm sifon gençliğinin kendisini burda ifade etmesini ve bu değere sahip çıkmasını umuyor ve bekliyorum

Kurulan gençlik ve spor sayfasına katkılarınızı ve editörlük yapmanızı bekliyorum.Sevgilerimle

Herşey birliğimiz ve beraberliğimiz için

İlk SayfaÖnceki [ 1 2 3 4 5 ] SonrakiSon Sayfa

Gımgımın Adı , Halkı ve Bazı Köy Adlarının Tarihi Kaynakları

PİR SULTAN ABDAL
ÜYE GİRİŞİ

Tekrar Giriş Yap
---

Kullanıcı Adı:

Gizli Kodunuz (Şifrenizdir - Kimliğinizle Bağlantılı- Unutmayınız)


 Üye Sayısı 127 üye


Bağlı Kullanıcılar

( Hiçkimse )
ANKET
Sitemizi Nasıl Buldunuz.
 
Iyi
Daha iyi olabilir
Normal
Olumsuz
Sonuçlar
SPONSOR
GÜNCEL HABER

RSS GÜNCEL HABER
^ Top ^